Verdrinkingspreventiedag 25/07/2021

Verdrinkingspreventiedag 25/07/2021
25 juli 2021 Plouvier

PZI (Platform Zero Incidents), een veiligheidsinitiatief vanuit de branche dat streeft naar Zero incidents in de binnenvaartsector, en Shell Shipping and Maritime zijn in 2020 een veiligheidsprogramma voor de binnenvaart gestart met de focus op het voorkomen dat mensen in het water vallen. Verschillende bevrachtingskantoren/rederijen, opleidingsinstituten en andere belanghebbenden hebben zich aangesloten bij en ondersteunen het veiligheidsprogramma met als ambitieus doel “Het elimineren van fatale of ernstige incidenten door het overboord vallen in de Europese binnenvaartindustrie”.

Aangezien de WHO vandaag als 1e Verdrinkingspreventiedag heeft uitgeroepen, als een wereldwijde pleidooi als een kans om de tragische en diepgaande impact van verdrinking op gezinnen en gemeenschappen te benadrukken en levensreddende oplossingen te bieden om dit te voorkomen.

Wil je meer lezen over dit initiatief, klik dan op deze link en lees het artikel op de PZI-website.